ENTREVISTA AL JOAN PITARQUE

Entrenador del Primer Equip MERCAFUSTA

1. Quantes Temporades fa que estàs vinculat al Futbol Sala de Sant Joan Despí?

Aquesta és la tercera temporada i això és un fet bastant insòlit perquè a mi m’agrada fitxar per dues temporades i després canviar de club. Per primera vegada he renovat per una temporada més i en acabar valorarem, tant per part de la directiva com de la meva part, per decidir la continuïtat en el club una temporada més. Anirem any rere any.

2. Perquè vas escollir ser tècnic de futbol sala? 

Quan jo era petit el futbol sala no existia. Els nens jugaven a futbol. Amb 17 anys va arribar a Molins de Rei una Lliga local i va ser on vaig descobrir aquest esport. En aquella època jugaven sis jugadors per equip i es treien les bandes amb una mà i rasa. Eren altres temps. Després l’Ajuntament va decidir crear una escola municipal d’esports i un d’ells era el futbol sala. I allà va començar la meva carrera com a tècnic i com a coordinador. De seguida vaig veure que necessitava aprendre més, així que vaig fer molts clínics, conferències fins que l’any 1993 vaig fer el primer nivell de futbol sala. Després les coses van venir soles.

3. Com et definiries com a tècnic?

Si hagués de buscar un adjectiu seria estudiós. M’agrada molt preparar els partits, estudiar equips contraris i rivals i estudiar als meus jugadors. Intento ser honest, renyar i animar quan cal. Crec que als jugadors se’ls ha de mimar però també se’ls ha de renyar. M’enfado molt quan els meus jugadors no apliquen al partit els sistemes que treballem als entrenaments. Els jugadors ho saben.

4. Què és el que més valores d’un jugador a les teves ordres? I d’un equip?

De fet aquesta resposta és una continuació de l’anterior. El que més valoro són els jugadors que volen aprendre perquè tenen marge de millora. Malauradament els jugadors tenen un tope d’aprenentatge i a alguns els costa evolucionar més. Per tant no és només la voluntat d’aprendre sinó la capacitat de poder aprendre. Quan tinc jugadors que volen aprendre, tinc un equip que vol aprendre. I això és molt important per mi.

5. Quin ha estat fins ara el millor moment que has viscut com a tècnic del Sant Joan Despí CFS?

Evidentment el campionat de la temporada 2017-18. Amb els anys que porto entrenant mai havia estat campió, la qual cosa demostra que no és gens fàcil. La veritat és que ens ho vam merèixer perquè vam treballar molt.

6. Quins objectius hi ha marcats per aquest grup d’aquí a final de temporada?

A nivell d’equip, el primer objectiu és la salvació, clar. Però si som més ambiciosos, quedar entre els cinc primers seria un èxit per al club. De totes maneres si al final de temporada hem aconseguit saber disputar els 40 minuts d’un partit, i no els 35 minuts a l’inici de temporada, ja em donaria per satisfet.